Műszaki hiba esetén

Mit tehetünk műszaki hiba esetén? Műszaki hiba esetén a következő lépéseket teheti.

Biztonság az első: Az elsődleges szempont mindig a biztonság. Ha veszélyben érzi magát vagy másokat a hiba miatt, álljon meg az út szélén, és helyezze biztonságba magát és az utasokat.

Figyelmeztető fények használata: Azonnal használja a veszélyvillogót vagy más figyelmeztető fényeket, hogy mások tudomást szerezzenek a problémáról és időben észleljék az álló járművet.

Műszaki hiba esetén

Keressen segítséget: Hívjon bennünket és kérjen segítséget, ha a jármű nem képes továbbmenni. A műszaki hibás járművel tovább hajtani veszélyes.

Jegyezze fel a problémát: Mivel később nehezebben emlékszünk rá, hogy pontosan mi történt, írjuk le, hogy mi a probléma jegyezze fel a hibajelenségeket, amelyeket észlelt. Ez segíthet a későbbi diagnózisban és javításban.

Ne próbáljon meg saját maga javítani: Ha nem ért a járművek javításához, ne próbálja meg saját maga kijavítani a hibát. Rosszabbá teheti a helyzetet vagy veszélybe sodorhatja magát és másokat.

Keressen hozzáértő szakembert: Keresse fel egy megbízható autószerelőt vagy szervizt, hogy diagnosztizálják a problémát és megjavítsák a járművet.

Ellenőrizze a jótállást és garanciát: Ha a jármű új, vagy még van jótállása, győződjön meg arról, hogy az adott hiba a jótállási vagy garanciális feltételek alá esik-e. Ilyen esetben az autókereskedés vagy a gyártó ingyenesen elvégezheti a szükséges javításokat.

Kérjen árajánlatot és tájékozódjon a költségekről: Mielőtt bármilyen javítást vagy karbantartást végeztetne, kérjen árajánlatot a szerviztől, és győződjön meg róla, hogy tisztában van a várható költségekkel.

Tartsa meg a dokumentumokat: Mindig őrizze meg az összes számlát, dokumentumot és jegyzetet a járművének karbantartásával kapcsolatban. Ezekre később szüksége lehet, ha vitás helyzetek merülnének fel.

Védje meg jogait: Ha úgy érzi, hogy a javítás során hibásan járt el a szerelő vagy a szerviz, vagy problémái vannak a garanciális vagy jótállási kérdésekkel, keresse fel az illetékes jogi hatóságokat vagy szakértőket az esetleges jogi lépésekkel kapcsolatban.

Fontos, hogy a műszaki hibával kapcsolatosan racionális és biztonságos döntéseket hozzon, és ne kockáztassa az ön és mások biztonságát. A jármű rendszeres karbantartása segíthet minimalizálni a hibák előfordulását

Milyen tényezők akadályozhatják az autómentést?

Az autómentés során számos tényező lehet akadályozó tényezőként jelen, és ezeket általában figyelembe kell venni, hogy sikeres és biztonságos legyen az autómentés folyamata. Néhány ilyen tényező a következők lehetnek:

 • Baleset súlyossága: Súlyosabb balesetek esetén az autómentés nehezebb lehet, és nagyobb felszerelés és szakértői tudás szükséges.
 • Sérült jármű típusa: Egyes járműtípusok (például terepjárók, teherautók) nehezebben menthetők, és speciális felszerelést igényelnek.
 • Hozzáférés: Az autómentési helyszínen a jármű környezete és az útviszonyok befolyásolják a mentés folyamatát. Szűk utcák, erdők, hegyvidéki területek stb. nehezíthetik a hozzáférést.
 • Baleseti helyszín forgalma: Ha a baleseti helyszín forgalmas útvonalon van, akkor a forgalom irányítása és az autómentés időzítése is kihívásokkal járhat.
 • Sérült személyek jelenléte: Ha sérült emberek vannak a járműben, az elsődleges fontosságú, hogy őket azonnal orvoshoz juttassák, és az autómentést a sérültek biztonságának megőrzésével kell végrehajtani.
 • Időjárási körülmények: Rossz időjárási körülmények, például eső, hó vagy jég, nehezíthetik az autómentést és növelhetik a veszélyeket.
 • Közlekedési szabályok és jogi szabályozások: Az autómentés során be kell tartani az összes vonatkozó közlekedési szabályt és jogi előírást, ami további korlátokat és követelményeket jelenthet.

Az autómentést mindig szakembernek kell elvégezni, és a fent említett tényezőket figyelembe kell venni a mentési művelet tervezése során. Az autómentés területén dolgozó hivatásos szakembereink megfelelő képzéssel és felszereléssel rendelkeznek annak érdekében, hogy hatékonyan és biztonságosan hajtsák végre a mentést.

Mit tegyek, ha autómentésre van szükségem?

Először tájékozódjon, hogy pontosan hol tartózkodik Ön. Sokszor a hívás után derül ki, hogy a segítséget kérőnek fogalma sincs, hogy pontosan hol tartózkodik. Ez könnyen megállapítható, ha van telefonja és használja a GPS-t vagy a Google térkép szolgáltatást.

Hívjon fel bennünket a fenti telefonszámon és mondja el, hogy mi történt a járművel.

Mérje fel, hogy milyen esetlegesen akadályozó tényezők lehetnek:

 • Baleset van,
 • áll a kocsisor,
 • árokba borult a jármű,
 • nehezen lehet hozzáférni stb.

Ha már biztos információkkal rendelkezünk a mentés körülményeiről akkor árajánlatot adunk, ha ezt elfogadja akkor elindulunk menteni.

Hívjon ha segíthetünk!