Vezetés rossz időjárási viszonyok esetén

Hazánkban is megjelentek olyan időjárási viszonyok, amelyek eddig ismeretlenek voltak ezen az éghajlaton. Minden eddiginél fontosabb a biztonságos vezetés gyakorlása tipikus téli időjárási körülmények között, mint például eső, szél, hó, jég, havas eső és köd. Még fontosabb a biztonság gyakorlása szélsőséges időjárási körülmények között, mint például hurrikán szerű szeles idő, zuhogó eső/hó és viharok, felhőszakadás, zivatar. Ha lehetséges, az a legjobb, ha elhalasztja az utazást, és inkább otthon marad, de ha ez nem lehetséges akkor néhány tipp a rossz időben történő vezetéshez.

A rossz időben történő vezetés általában hosszabb ideig tart és stresszesebb. Ha nem indult el időben és ennek következtében késik, az csak növeli a stressz szintjét, és hátrányosan befolyásolhatja a vezetést. Indulás előtt ellenőrizze az időjárást. Ha választhat egy másik útvonalat, hogy elkerüljön egy esetleges vihart, tegye meg. Érdemes megfontolni az utazás elhalasztását is, amíg az időjárás nem javul. Ha úgy dönt, hogy nem tudja elhalasztani az utazást, vigyen magával egy térképet, hogy ne tévedjen el rossz látási viszonyok között sem. Célszerű az online navigáció használata ha van, alternatív útvonal választása esetére.

A korszerű navigációs szoftverek segíthetnek a viharos közlekedési útvonalakat kikerülni.

 • Vezessen lassabban. A fenti tételhez tartozik; rossz időben a szokásosnál lassabban kell vezetnie. Ez csökkenti a megcsúszás és a balesetek esélyét.
 • Nagyobb követési távolság. Sok szakértő azt javasolja, hogy esőben, hóban, ónos esőben stb. haladva duplázza meg a követési távolságot az előtte haladó autó között. Ilyen körülmények között lassabban reagálunk a hirtelen fékezésre ezért hosszabb fékutat kell hagynia maga előtt.
 • Győződjön meg arról, hogy minden működőképes. A téli hónapokban gyakrabban ellenőrizze gumiabroncsait és fékeket. Győződjön meg arról, hogy az ablaktörlők működőképesek és a fényszórói tiszták. A szennyezett fényszórók jelentősen csökkenthetik a fényerőt és így a látási viszonyokat is, különösen rossz időben. Indulás előtt tisztítsa meg a szélvédőt és a tükröt a jégtől és tartsa tisztán az ablaktörlőkkel és ablaktörlő folyadékkal lemosva az utazás során. Ha le kell húzódnia a jég vagy hó kaparásához, mindenképpen biztonságos helyen tegye.
 • Használja a tompított fényszórókat ködben. Ködben kapcsolja be a fényszóróit (ne a távolsági, hanem a tompított fényszórókat használja), akár éjszaka akár nappal közlekedik. A tompított fényszórók nemcsak a látásban segítenek, hanem abban is, hogy más autók lássák Önt.
 • Követési távolság. Nagyon fontos, hogy ködben tartsa be a nagy követési távolságot, és lassan vezessen, mert előfordulhat, hogy nem lát meg időben olyan dolgokat, mint egy másik autó vagy egy közlekedési lámpa, amíg a közelébe nem ér. Ködben maradjon közel az út jobb oldalához, nehogy átmenjen a szembejövő forgalomba.
 • Hallgasson olyan rádióállomást, amely az útviszonyokról szóló információkat kínál alacsony hangerőn utazása során. Az állomás alternatív útvonalakat kínálhat, vagy tájékoztathatja Önt útlezárásokról és hasonlókról. Tartsa alacsony hangerőn, hogy ne zavarja a vezetésben, nagyon kell koncentrálnia, ha rossz időben vezet!
 • Öveket becsatolni!Ügyeljen arra, hogy Ön és utasai mindig használják a biztonsági övet. Ez nemcsak jogszabály, hanem életeket is menthet, különösen rossz időben történő vezetéskor.
 • Húzódjon le, ha pihenni kell. Ha fáradt, álljon le (biztonságos helyen, teljesen az úttól távol), és pihenjen! Ne féljen az időtől, amit „elpazarolhat” a félrehúzódással, ez minden bizonnyal kisebb kockázat, mint az, hogy balesetet szenved. A balesetek jelentős része elkerülhető lenne, ha az a sofőr, akire rátör az álmosság félrehúzódna pihenni. A sávelhagyásos és a ráfutásos balesetek jelentős része elalvás, illetve bóbiskolás miatt történik. Ez rossz időben különösen igaz.

A fentiek csak néhány módja annak, hogy Ön és szerettei biztonságban maradjanak a rossz időjárási körülmények ellenére is.

Jármű szállítás Magyarországon és külföldön. Hazaszállítjuk frissen megvásárolt autóját olcsón külföldről is. Évtizedes tapasztalat az autószállítás és a műszaki mentés területén, több száz elégedett ügyfelünk a garancia Önnek arra, hogy kiváló, színvonalas munkát fog kapni. Ha kinézett magának egy gépkocsit, kérjen árajánlatot, és annak elfogadása esetén hazaszállítjuk a járművet. Rendszeresen szállítunk autókat, motorokat, lakókocsit Franciaországból, Svájcból, a leghíresebb autókereskedésekből. Szállítunk Ausztriából, Németországból, kedvező áron. Ismerjük a főbb, a könnyen, jól járható útvonalakat.

Miért válassza autómentő szolgáltatásainkat?

 • Megbízható sofőrök.
 • Minden szükséges eszközzel felszerelt autómentő járművek.
 • Évtizedes gyakorlat
 • Udvarias munkatársak,
 • Olcsó kedvező árak szolgáltatásainkra,
 • Garancia, biztosítás, felelősségbiztosítás,
 • Felelősségteljes munkavégzés,

Tréleres

Az autómentéshez használt tréler általában alumíniumból készül, nagyon strapabíró és jól viseli a rossz utak által rá mért terhelést. A korszerű alumínium tréler felületében ki vannak képezve azok a felületi mélyedések, amelyekhez a jármű rögzítő hevedereket biztonságosan ki lehet kötni. Tréleres szállításnál alap áraink nagyon kedvezőek Budapesti, Pest megyei és külföldi tréleres szállítás esetén is.

Elérhető szolgáltatások

 • autószállítás,
 • teherautómentés,
 • furgonmentés,
 • Autómentés,
 • alacsony hasmagasságú autó mentés,
 • ültetett autó szállítás,
 • veterán autó szállítás
 • Oldsmobil szállítás,
 • Sportautó mentés, spotkocsi szállítás,
 • gépszállítás,
 • lakókocsi szállítás, lakókocsi vontatás,
 • lakóbusz vontatás, szállítás,
 • fuvarozás,
 • tréleres,
 • kotrógép, rakodógép, kisgép szállítás,
 • motor szállítás, motormentés.

Bármilyen autószállítás, autómentés feladat adódik Önnél, hívjon bennünket éjjel, nappal a fenti telefonszámon! Ne feledje: Autómentés 0-24 hétvégén is.

Autóvontatás, vontató tréler

Autóvontatás trélerrel, autószállítás tréler segítségével. A tréler kiváló és olcsó autószállítást tesz lehetővé, miközben rendkívül biztonságos eszköz. Rohanó világukban minden problémára gyors megoldást keresünk olyan váratlan helyzetekben is, amikor legszívesebben elfutnánk a felmerült gond elől. Az autótulajdonosok számára igencsak kellemetlen, mikor olyan annyira megszokott autójuk bemondja az unalmast. Nem elég az adódott helyzet, még kiszolgáltatottá is válik az ember. A probléma megoldásához mégis fel kell venni a pókerarcot és higgadtnak maradni. Ajánlatos minden autótulajdonosnak tisztában lennie járműve vontatásra vonatkozó műszaki tudnivalóival, ezzel kellemetlen hibáktól kímélheti meg magát az ember. Bizony felmerülhetnek jelentős szerkezetkárosodások ezen ismeretek hiányában.

Első lépés megállapítani, hogyan szállítsuk el járművünket.

Vontatás esetén a KRESZ rendkívüli események fejezetében találhatjuk a vonatkozó szabályzást, az 57. § „Elromlott jármű vontatása” részben.

Fokozott óvatosság mellett, kisebb forgalmú útvonalon és időszakban javasolt végezni a vontatást, autópályáról, autóútról a vontatást végző járművön az első lehajtást nyújtó lehetőségnél le kell térnie az útvonalról. Csak olyan járművel szabad vontatni elromlott mezőgazdasági vontatót, elromlott vagy lassú járművet, melynek tényleges súlya eléri a felét vontatott jármű tényleges súlyának. Elromlott kormányszerkezetű jármű csak emelve vontatható, melynél a jármű rögzítése mellett a megemelt rész nem lenghet ki oldalirányba. Ha az emelve vontatott jármű a kormányzott kerekein gördül, úgy azokat elfordulás ellen rögzíteni kell!

A vonatkozó rendelkezéseknek megfelelő személy vezetheti a vontatott járművet, melyben a vezetőn kívül más személyt szállítani tilos! Emelve vontatott járműben senki nem tartózkodhat.

A vontatókötelet vagy –rudat úgy kell rögzíteni a járműveken, hogy el ne szakadhasson, és olyan hosszúnak kell lennie, hogy semmilyen esetben sem érhessen össze a két jármű kanyarodás közben, de nem lehet hosszabb a vontatott járműnél. Ha ettől hosszabba vontató eszköz, azt jól látható figyelmeztető jelöléssel kell felszerelni, pl. lámpával vagy zászlóval. Hibás fékrendszerű járművet, vagy össztömegében a 3500 kg-ot meghaladó gépjárművet csak a nyomó- és húzóerők felvételére képes, merev vontatórúddal megengedett vontatni. A féklámpa és az irányjelző rendszer működtetése kötelező a vontatott járművön (kivéve az emelve vontatásnál), éjszakai és rossz/korlátozott fényviszonyok közt pedig ki kell világítani a vontatott járművet.

Ezek a legfontosabb KRESZ szabályok.

Sosem elég ismételni, az első és legfontosabb dolog az autószállítás, vontatás esetén, hogy megőrizzük hidegvérünk, másként nem tudunk 100%-osan jelen lenni az adott helyzetben. A vontatás nagyon nagy körültekintést igényel, mivel nem mindennapi közlekedési formáról beszélünk. Nem a mi kezünkben van járművünk kizárólagos irányítása, segítségnyújtó társunkkal teljes együttműködésben kell lenni. Üzemképtelen, műszakilag jól irányítható, fékezhető, gurulni képes jármű vontatható a vontatott jármű vezetőjének közreműködésével, ami erőt próbáló feladat. A motor áll, így a szervo -rásegítés nem működik sem a kormányműnél és a fékrendszernél sem. Ha a vontatás éjszaka történik, a járművel lehető legjobb módon ki kell világítani, a hátsó ablakba helyezzük az elakadásjelzőt, nehogy hátulról belénk rohanjon egy másik jármű.

Vontatás előtt ellenőrizzük, hogy a kormányzár nyitva van-e. Nagy segítség, ha merev vontatórúd áll rendelkezésünkre. Ha kábel vagy kötél a vontatóeszköz (ha megengedett), a járműnek fékezhetőnek kell lennie. Bizonytalan haladási képességű jármű nem vontatható! A rángatást elkerülendő, mindkét járműben jelentős károkat okozhat. A vontatókötélnek lehetőleg mindig feszesnek kell maradnia, mely ügyességet igényel, az ideális vontatási sebesség 30-40 km/h.

Az elektronikus kormányzár feloldásához külön művelet szükséges, mely autótípusonként változó. Egy példa elektronikus kormányzárú Renault modelleknél: Tegyük a kártyát a leolvasóba, majd a pedálok érintése nélkül nyomjuk 5 mp-ig indító/leállító gombot. A kártya a vontatás teljes időtartama alatt maradjon a leolvasóban, így a kormányzár nyitva marad és a feszültség alatt marad a helyzetjelző rendszer. Ha végeztünk a vontatással, nyomjuk meg kétszer az indítógombot, ezzel kivédhetjük az akkumulátor lemerülését.

Automata sebességváltó autó vontatása:

Az előválasztókart tegyük N állásba. Ha P helyzetbe szorult a kar, a fékpedál lenyomásával szabaddá tehető a kar. A megadott, típusfüggő sorrend megtartása mellett az instrukciók szerint lehet N állásba tenni a kar. 50 km maximálisan megengedett vontatási táv. Tartsuk észben, hogy álló motornál a sebességváltó olajszivattyúja nem működik!

A modellekre vonatkozó vontatási szabályokat a használati utasításban találhatjuk, az erőátviteli rendszer sajátosságait feltétlenül ismerni kell, ezek figyelmen kívül hagyása súlyos károsodást eredményezhet, ha bizonytalanok vagyunk kérjük autómentő segítséget.

A hajtott tengelyt kell megemelni akkor, ha az autómentő tengelyemeléssel vontat.

Trélert érdemes igénybe venni elővigyázatosságból összkerék meghajtású járműveknél, nem tudhatjuk, az emelt tengely milyen esetleges károsító hatással van a másik tengelyre.

Ha az autómentő platóra helyezés akadályozott, megoldást nyújt az emelt, görgőzsámolyos opció.

Vízszintes vontatásra a becsavarható vonószemek alkalmasak (sosem szabad ezen ezeknél a pontoknál felemeléssel próbálkozni), ezek a karosszérián elől és hátul is ki vannak alakítva, biztonságos módon csak ezeken a pontokon lehet a vontatóeszközt rögzíteni, nem szabad a felfüggesztési karokon vagy féltengelyekre kötni a vontatókötelet. Erre a lengőkaron elhelyezett matrica is figyelmeztet.

A vontatási pontok menetes furatát legtöbbször fedéllel lezárt nyílásban találjuk, a fedél eltávolítása után ütközésig kézzel csavarjuk be a vonószemeket. A szerszámkészletben mellékelt kerékcsavarkulccsal tudjuk meghúzni a szemeket. Ezeket a kerékszerelő készletben találhatjuk. Akkor is ezek szerint kell eljárni, ha a járművet autómentőre kell felhúzni függetlenül a sérülés mértékétől. Karambolnál sem szabad eltérni a fentiektől, még ép részeket óvhatunk meg további jelentős károsodástól.

Ha utóbbi esetről beszélünk, bizonyosodjunk meg róla, hogy a karambolt szenvedett járműből nem szivárog sem kenő-, sem üzemanyag.

Ha a műszaki követelmények függvényében beszélünk az autómentésről, teljes nyugodtsággal kijelenthetjük, hogy ezt a területet komoly szakmaként kellene kezelni. Pontos szabályozás ezen a területen a szolgáltatási és működési kérdésekben nincs meghatározva, pedig igencsak be kéne határolni, hogy milyen szakmai minősítés/jogosítvány megléte mellett szabadna engedni ezt a tevékenységet foglalkozásszerűen művelni. Nincs előírás például az ismeretanyag megszerzését igazoló dokumentumok meglétére sem.

Ezekből kifolyólag sok rossz tapasztalatról lehet hallani, többször hallhatunk szakmaiatlan segítségnyújtásról, autómentésről, ami inkább károkozás. Sajnos ezt az őskáoszt még az internet világa is tovább színesíti és borzolja.

Legyünk felkészültek egy esetleges műszaki hibából adódó vontatásra, a mi részünkről ezt a leginkább járművünk műszaki ismeretével támogathatjuk.

Keresse autómentő szakemberünket amennyiben segítségre van szüksége.

Autómentés Pest megye

Autómentés Pest megye 0-24 SOS autószállítás Pest megyében, teherautómentés éjjel, nappal azonnal. Mivel ügyfélszolgálatot üzemeltetünk a nap 24 órájában éjjel és nappal ezért bármikor hívhatnak bennünket el fognak érni telefonon a segítségkérés bármely napszakban elérhető.

Ügyfeleink évek óta bízzák ránk értékeiket, szeretett járműveiket, hiszen biztosak benne, hogy az jó kezekben lesz. A több évtizedes forgalomban eltöltött idő alatt világosan láttuk, hogy Ügyfeleink nagyra értékelik minőségi szolgáltatásainkat, akár egy lakókocsit kell kiszállítani a horgásztelekre, akár hajnalban indulunk autópálya mentésre. Értékelik a megbízhatóságot, és hogy bármikor számíthatnak ránk. A kiváló munkavégzéshez és a hatékony mentéshez garancia vállalásunk és munkatársaink rengeteg tapasztalata nyújt segítséget. Az autómentőben lévő kommunikációs eszközök segítik a pontos tájékozódást és a kapcsolattartást partnereinkkel, illetve tudunk tájékozódni az útviszonyokról. Így elkerülhetjük a bedugult városi részeket a csúcsforgalmat és a forgalmi lezárásokat is.

Szolgáltatásaink:

 • Autómentés Pest megye,
 • Tréleres mentés autópályáról,
 • Roncs szállítás,
 • Autószállítás Pest megye,
 • Balesetes autó mentés,
 • Autópálya mentés Pest megye,
 • Gépszállítás,
 • Gépjármű mentés,
 • Műszaki mentés, sárga angyal,
 • Motor mentés,
 • Lakókocsi, lakóbusz mentés.
 • Sportkocsi mentés,
 • Ültetett, alacsony hasmagasságú autó mentés,
 • Teherautó mentés Pest megye,
 • Furgon mentés,
 • kisteherautó elszállítás,

Függetlenül a távolságtól, illetve a megoldandó feladat, probléma nagyságától, Ön minden helyzetben számíthat segítségünkre és tapasztalatunkra. Az autómentő járműre szükség esetén további tréler kapcsolható, így több jármű mentése is megoldott egy időben. A tréler segítségével például a lakókocsit és a vontató járművet is egyszerre tudjuk hazaszállítani. Így akár belföldön, akár külföldön kerül bajba az autós ár érték arányban a legjobb autómentés szolgáltatásokat tudjuk nyújtani magas színvonalon.

Mielőtt telefonál tekintse át az alábbi listát, hiszen a telefonban is ezeket a kérdéseket fogjuk feltenni.

Milyen adatokra van szükségünk az autómentéshez Pest megyében?

 • Honnan kell a járművet menteni (pontos cím).
 • Van-e az autómentést nehezítő körülmény (árokban van, nehezen hozzáférhető helyen, vagy roncsautó stb.)
 • Hova kell a járművet szállítani?
 • Milyen típusú járművet kell menteni?
 • Mi történt a járművel és milyen állapotban van?

Ha minden szükséges adatot megkaptunk, akkor árajánlatot adunk az autómentésre. Ha a segélykérő elfogadja az árajánlatot, akkor azonnal indulunk és segítünk. A gyors és eredményes mentéshez a lehető legpontosabban meg kell határozni, hogy milyen típusú a jármű, és mi történt vele. Ha műszaki hiba miatt állt le az autó, érdemes felidézni, hogy történt e valamilyen esemény a hiba megjelenése előtt, (tankolás, olajbetöltés, esetleg szerelés). Illetve melyek voltak a leállás tünetei (elment az áram, lefulladt a motor stb.) A méretek és a súly miatt szükségünk lesz a jármű pontos típusára is.

Autómentés autószállítás 0-24 SOS Pest megye

Pilisborosjenő ★ Galgagyörk ★ Kartal ★ Galgahévíz ★ Vámosmikola ★ Veresegyház ★ Domony ★ Vasad ★ Szentendre ★ Csörög ★ Herceghalom ★ Vácrátót ★ Kerepes ★ Makád ★ Jászkarajenő ★ Telki ★ Monor ★ Üröm ★ Pilisszántó ★ Gomba ★ Kisoroszi ★ Szada ★ Pilisjászfalu ★ Inárcs ★ Ipolydamásd ★ Délegyháza ★ Zsámbék ★ Tápióbicske ★ Felsőpakony ★ Pest megye Tápiószecső ★ Csömör ★ Majosháza ★ Farmos ★ Püspökszilágy ★ Üllő ★ Tésa ★ Pécel ★ Pilisszentkereszt ★ Szob ★ Csemő ★ Piliscsaba ★ Szokolya ★ Újszilvás ★ Gödöllő ★ Nyársapát ★ Váchartyán ★ Verőce ★ Kocsér ★ Tóalmás ★ Dabas ★ Mikebuda ★ Nagykáta ★ Százhalombatta ★ Tápiógyörgye ★ Tura ★ Törökbálint ★ Nyáregyháza ★ Remeteszőlős ★ börzsöny ★ Bugyi ★ Kistarcsa ★ Csévharaszt ★ Tatárszentgyörgy ★ Dunavarsány ★ Fót ★ Páty ★ Taksony ★ Pest megye Iklad ★ Visegrád ★ Verseg ★ Sződliget ★ Biatorbágy ★ Dömsöd ★ Ceglédbercel ★ Dunakeszi ★ Tárnok ★ Tököl ★ Leányfalu ★ Csobánka ★ Ráckeve ★ Aszód ★ Nagytarcsa ★ Sülysáp ★ Hévízgyörk ★ Zsámbok ★ Szigethalom ★ Cegléd ★ Tahitótfalu ★ Göd ★ Tápiószentmárton ★ Tápióság ★ Letkés ★ Maglód ★ Dunabogdány ★ Ócsa ★ Pusztazámor ★ Perőcsény ★ kőrös ★ maros ★ kovácsi ★ Péteri ★ Úri ★ Váckisújfalu ★ Mogyoród ★ Solymár ★ Pánd ★ Budakeszi ★ Kóka ★ Kóspallag ★ Kosd ★ Márianosztra ★ Tök ★ Galgamácsa ★ Újlengyel ★ Vác ★ Csővár ★ Gyál ★ Kismaros ★ Örkény ★ Pilisszentlászló ★ Tápiószőlős ★ Őrbottyán ★ Tinnye ★ Isaszeg ★ Káva ★ Alsónémedi ★ Vácduka ★ Pomáz ★ Vácszentlászló ★ Sóskút ★ Szigetcsép ★ Vácegres ★ Szentmártonkáta ★ Pócsmegyer ★ Ipolytölgyes ★ Dány ★ Bernecebaráti ★ Szigetbecse ★ Sződ ★ Táborfalva ★ Hernád ★ Szigetszentmárton ★ Kisnémedi ★ Áporka ★ Bénye ★ Csomád ★ Pilisvörösvár ★ Kiskunlacháza ★ Acsa ★ Ecser ★ Abony ★ Érd megyei jogú ★ Zebegény ★ Halásztelek ★ Bag ★ Törtel ★ Budaörs ★ Szigetszentmiklós ★ Perbál ★ Lórév ★ Dunaharaszti ★ Budakalász ★ Budapest fő ★ Pilis ★ Diósd ★ Rád ★ Vecsés ★ Szentlőrinckáta ★ Valkó ★ Mende ★ Püspökhatvan ★ Szigetújfalu ★ Pest megye Dánszentmiklós ★ Kakucs ★ Kemence ★ Pusztavacs ★ Újhartyán ★ Albertirsa ★ Monorierdő ★ Penc ★ Gyömrő ★ Kőröstetétlen ★ Erdőkertes ★ Tápiószele ★ Apaj ★ Pilisszentiván ★ Budajenő ★ Szigetmonostor ★

Sokan azért választanak bennünket Pest megyében mert a barátai, ismerősei ajánlották neki szolgáltatásainkat. Így bármikor autószállításra vagy mentésre van szüksége, már bennünket hív.

Autómentés Nagytarcsa

Autómentés Nagytarcsa SOS autószállítás, teherautómentés Nagytarcsa éjjel, nappal 0-24 SOS azonnal. Ügyfeleink évek óta bízzák ránk értékeiket, szeretett járműveiket, hiszen biztosak benne, hogy az jó kezekben lesz. A több évtizedes forgalomban eltöltött idő alatt világosan láttuk, hogy Ügyfeleink nagyra értékelik minőségi szolgáltatásainkat, akár egy lakókocsit kell kiszállítani a horgásztelekre, akár hajnalban indulunk autópálya mentésre. Értékelik a megbízhatóságot, és hogy bármikor számíthatnak ránk. A kiváló munkavégzéshez és a hatékony mentéshez garancia vállalásunk és munkatársaink rengeteg tapasztalata nyújt segítséget. Az autómentőben lévő kommunikációs eszközök segítik a pontos tájékozódást és a kapcsolattartást partnereinkkel, illetve tudunk tájékozódni a útviszonyokról. Így elkerülhetjük a bedugult városi részeket a csúcsforgalmat és a forgalmi lezárásokat is.

Szolgáltatásaink:

Mivel ügyfélszolgálatot üzemeltetünk a nap 24 órájában éjjel és nappal ezért bármikor hívhatnak bennünket el fognak érni telefonon a segítségkérés bármely napszakban elérhető.

Függetlenül a távolságtól, illetve a megoldandó feladat, probléma nagyságától, Ön minden helyzetben számíthat segítségünkre és tapasztalatunkra. Az autómentő járműre szükség esetén további tréler kapcsolható, így több jármű mentése is megoldott egy időben. A tréler segítségével például a lakókocsit és a vontató járművet is egyszerre tudjuk hazaszállítani. Így akár belföldön, akár külföldön kerül bajba az autós ár érték arányban a legjobb autómentés szolgáltatásokat tudjuk nyújtani magas színvonalon.

Mielőtt telefonál tekintse át az alábbi listát, hiszen a telefonban is ezeket a kérdéseket fogjuk feltenni.

Milyen adatokra van szükségünk az autómentéshez?

 • Honnan kell a járművet menteni (pontos cím).
 • Van-e az autómentést nehezítő körülmény (árokban van, nehezen hozzáférhető helyen, vagy roncsautó stb.)
 • Hova kell a járművet szállítani?
 • Milyen típusú járművet kell menteni?
 • Mi történt a járművel és milyen állapotban van?

Ha minden szükséges adatot megkaptunk, akkor árajánlatot adunk az autómentésre. Ha a segélykérő elfogadja az árajánlatot, akkor azonnal indulunk és segítünk. A gyors és eredményes mentéshez a lehető legpontosabban meg kell határozni, hogy milyen típusú a jármű, és mi történt vele. Ha műszaki hiba miatt állt le az autó, érdemes felidézni, hogy történt e valamilyen esemény a hiba megjelenése előtt, (tankolás, olajbetöltés, esetleg szerelés). Illetve melyek voltak a leállás tünetei (elment az áram, lefulladt a motor stb.) A méretek és a súly miatt szükségünk lesz a jármű pontos típusára is.

Autómentés autószállítás 0-24 SOS Nagytarcsa

Cserfa utca • Sztehlo Gábor utca • Márvány utca • Csonka János utca • Nádirigó utca • Honvéd utca • Nyárfa utca • Kökény utca • Gránit utca • Múzeumkert utca • Honfoglalás utca • Vadrózsa utca • Báthory István utca • Akácfa utca • Teller Ede utca • Bíborka utca • Nádas utca • Jedlik Ányos utca • Pálya köz sétány • Petőfi Sándor út • Patak sétány • Gesztenye utca • Ganz Ábrahám utca • Nagytarcsai út • Arany János utca • Boglárka utca • Tessedik Sámuel utca • Mátyás király utca • Asbóth Oszkár utca • Fácán utca • Hársfa utca • Naplás út • Zöldmező utca • Pesti út • Szent Imre herceg utca • Szent István körút • Vadvirág utca • Levendula utca • Alsó Ipari körút • Szent László utca • Szarvaspusztai út • Gyöngyvirág utca • Váltó utca • Szőlő utca • Füzesligeti út • Pálya köz • Tokaji utca • Ady Endre utca • Puskás Tivadar utca • Hiányos turistajelzés • Tölgyfa utca • Iskola utca • Hegybíró utca • Autómentés Kistarcsa Gólya utca • Laktanya utca • Felső Ipari körút • Rózsa utca • Neumann János utca • Bartók Béla utca • Zrínyi Miklós utca • Rozmaring utca • Nyíltárok utca • Gerle utca • Mező utca • Széchenyi István utca • Ibolya utca • Kavicsbánya utca • Nyírfa utca • Déri Miksa utca • Rákóczi utca • Fasor utca • Millennium utca • Iglic utca • Fűzfa utca • Leányka utca • Bethlen Gábor utca • Hárslevelű utca • Rét utca • Szilfa utca • Bocskai köz • Dolomit utca • Mészkő utca • Bánki Donát utca • Hordó utca • Cinkotai út • Jókai Mór utca • Ezerjó utca • Bocskai utca • Sport utca • Munkácsy utca • Othello utca • Tavasz utca • Dózsa György utca • Vincellér utca • Csontváry utca • Szilas utca • Orchidea utca • Erkel Ferenc utca • Somfa utca • Nyár utca • Petőfi telep • Kossuth Lajos út • Nehezen járható • Somló utca • Paál László utca • Nektár utca • Bodza utca • Árpád fejedelem utca • Tompa Mihály utca • Liszt Ferenc utca • Szajkó utca • Zsurló utca •

Sokan azért választanak bennünket mert a barátai, ismerősei ajánlották neki szolgáltatásainkat. Így bármikor autószállításra vagy mentésre van szüksége, már bennünket hív.

Autómentés Kistarcsa

Autómentés Kistarcsa 0-24 autószállítás SOS Kistarcsa, teherautómentés éjjel, nappal azonnal. Ügyfeleink évek óta bízzák ránk értékeiket, szeretett járműveiket, hiszen biztosak benne, hogy az jó kezekben lesz. A több évtizedes forgalomban eltöltött idő alatt világosan láttuk, hogy Ügyfeleink nagyra értékelik minőségi szolgáltatásainkat, akár egy lakókocsit kell kiszállítani a horgásztelekre, akár hajnalban indulunk autópálya mentésre. Értékelik a megbízhatóságot, és hogy bármikor számíthatnak ránk.

Szolgáltatásaink:

 • Autómentés,
 • Tréleres mentés autópályáról,
 • Autószállítás Kistarcsa,
 • Balesetes autó mentés,
 • Autópálya mentés,
 • Gépszállítás Kistarcsa,
 • Gépjármű mentés,
 • Műszaki mentés, sárga angyal,
 • Motor mentés,
 • Lakókocsi, lakóbusz mentés.
 • Sportkocsi mentés,
 • Ültetett, alacsony hasmagasságú autó mentés,
 • Teherautó mentés,
 • Furgon mentés,
 • kisteherautó elszállítás,
 • Roncs szállítás,
 • Autómentés Dunakeszi

Mivel ügyfélszolgálatot üzemeltetünk a nap 24 órájában éjjel és nappal ezért bármikor hívhatnak bennünket el fognak érni telefonon a segítségkérés bármely napszakban elérhető.

Mielőtt telefonál tekintse át az alábbi listát, hiszen a telefonban is ezeket a kérdéseket fogjuk feltenni.

Milyen adatokra van szükségünk az autómentéshez?

 • Honnan kell a járművet menteni (pontos cím).
 • Van-e az autómentést nehezítő körülmény (árokban van, nehezen hozzáférhető helyen, vagy roncsautó stb.)
 • Hova kell a járművet szállítani?
 • Milyen típusú járművet kell menteni?
 • Mi történt a járművel és milyen állapotban van?

Ha minden szükséges adatot megkaptunk, akkor árajánlatot adunk az autómentésre. Ha a segélykérő elfogadja az árajánlatot, akkor azonnal indulunk és segítünk. A gyors és eredményes mentéshez a lehető legpontosabban meg kell határozni, hogy milyen típusú a jármű, és mi történt vele. Ha műszaki hiba miatt állt le az autó, érdemes felidézni, hogy történt e valamilyen esemény a hiba megjelenése előtt, (tankolás, olajbetöltés, esetleg szerelés). Illetve melyek voltak a leállás tünetei (elment az áram, lefulladt a motor stb.) A méretek és a súly miatt szükségünk lesz a jármű pontos típusára is.

Autómentés Kistarcsa autószállítás 0-24 SOS Kistarcsa

Bagolyvár utca • Kolozsvári utca • Eperjesi út • Thököly út • Vasút utca • Szabadság útja • Király Andor utca • Síp utca • Nyírfa utca • Mezsgye utca • Külső raktár körút • Fenyves utca • Móricz Zsigmond utca • Toldi utca • Hunyadi utca • Liget utca • Illés Bálint tér • Jókai utca • Kistarcsa Gárdonyi Géza út • Berkenye utca • Kinizsi utca • Árpád utca • Ősz utca • Gyár utca • Zsálya utca • Táncsics utca • Béla utca • Tűzoltó utca • Batthyány utca • Deák Ferenc utca • Vadrózsa utca • Rét utca • Mária utca • Pozsonyi köz • Raktár körút • Berényi utca • Kossuth Lajos utca • Füleki utca • Telep utca • Honvéd utca • Aulich Lajos utca • Huszka Mihály utca • Kistarcsa Fasor utca • Iskola utca • Damjanich utca • Simándy József utca • Bartók Béla utca • Veres Péter utca • Attila utca • Burillák Mihály utca • Szent László utca • Nyíltárok utca • Homok dűlő • Baross Gábor utca • Rozmaring utca • Váci Mihály utca • Déryné utca • Alig utca • Aradi utca • Orgona sétány • Heltai Jenő utca • Andrássy utca • Bellus József utca • Iglói utca • Kistarcsa Kassai utca • Bethlen Gábor utca • Sport utca • Tó utca • Bocskai utca • Késmárki utca • Galagonya utca • Holló utca • Kossuth Lajos út • Liliom utca • Dobó Katica utca • Határ út • Tulipán utca • Terézia utca • Mirtusz utca • Ungvári utca • Szabadság út • Csömöri utca • Harangvirág utca • Lőcsei utca • Báthory utca • Sólyom utca • Hősök tere • Óvoda utca • Zrínyi utca • Kőrösi Csoma Sándor utca • Berkenye köz • Munkácsy Mihály utca • Fitos Sándor utca • Akácvirág utca • Dózsa György utca • Rákóczi körút • Boróka utca • Mikszáth utca • Kamilla utca • Árpád vezér utca • Petőfi utca • Csalló köz • Balassi utca • Kápolna utca • Kölcsey Ferenc utca • Völgy utca • Sárkány utca • Dr. Tibold József utca • Z Javasolt kerülőút • Pozsonyi utca • Ibolya utca • Diófa utca • Malom utca • Bem utca • Bercsényi utca • Nagytarcsai utca • Kántor utca • Fonó utca • Szigetvári utca • Semmelweis tér • Rozsnyói utca • Borostyán utca • Móra Ferenc utca • Schede Ferenc utca • Vereckei utca • Harang utca • Új utca • Mikes Kelemen utca • Tulipán köz • Kistarcsa Balczó István utca • Brassói utca • Széchenyi utca • Rigómezői utca • Temesvári utca • Magyar utca • Rózsa utca • Grassalkovich utca • Komáromi utca • Megyeri Margit utca • Arany János utca • Kistarcsa Bartók Béla köz • Uzsoki utca • Ifjúság tér •

Sokan azért választanak bennünket mert a barátai, ismerősei ajánlották neki szolgáltatásainkat. Így bármikor autószállításra vagy mentésre van szüksége, már bennünket hív.

Autómentés Dunakeszi

Autómentés Dunakeszi 0-24, autószállítás Dunakeszi, teherautómentés éjjel, nappal SOS azonnal. Ügyfeleink évek óta bízzák ránk értékeiket, szeretett járműveiket, hiszen biztosak benne, hogy az jó kezekben lesz. A több évtizedes forgalomban eltöltött idő alatt világosan láttuk, hogy Ügyfeleink nagyra értékelik minőségi szolgáltatásainkat, akár egy lakókocsit kell kiszállítani a horgásztelekre, akár hajnalban indulunk autópálya mentésre. Értékelik a megbízhatóságot, és hogy bármikor számíthatnak ránk.

Szolgáltatásaink:

 • Dunakeszi Autómentés ,
 • Tréleres mentés autópályáról,
 • Lakókocsi, lakóbusz mentés Dunakeszi.
 • Sportkocsi mentés,
 • Ültetett, alacsony hasmagasságú autó mentés,
 • Teherautó mentés,
 • Furgon mentés,
 • kisteherautó elszállítás,
 • Roncs szállítás,
 • Autószállítás,
 • Balesetes autó mentés,
 • Autópálya mentés Dunakeszi,
 • Gépszállítás Dunakeszi,
 • Gépjármű mentés,
 • Műszaki mentés, sárga angyal,
 • Motor mentés,
 • Autómentés Fót

Mivel ügyfélszolgálatot üzemeltetünk a nap 24 órájában éjjel és nappal ezért bármikor hívhatnak bennünket el fognak érni telefonon a segítségkérés bármely napszakban elérhető.

Mielőtt telefonál tekintse át az alábbi listát, hiszen a telefonban is ezeket a kérdéseket fogjuk feltenni.

Milyen adatokra van szükségünk az autómentéshez Dunakeszin?

 • Honnan kell a járművet menteni (pontos cím).
 • Van-e az autómentést nehezítő körülmény (árokban van, nehezen hozzáférhető helyen, vagy roncsautó stb.)
 • Hova kell a járművet szállítani?
 • Milyen típusú járművet kell menteni?
 • Mi történt a járművel és milyen állapotban van?

Ha minden szükséges adatot megkaptunk, akkor árajánlatot adunk az autómentésre. Ha a segélykérő elfogadja az árajánlatot, akkor azonnal indulunk és segítünk. A gyors és eredményes mentéshez a lehető legpontosabban meg kell határozni, hogy milyen típusú a jármű, és mi történt vele. Ha műszaki hiba miatt állt le az autó, érdemes felidézni, hogy történt e valamilyen esemény a hiba megjelenése előtt, (tankolás, olajbetöltés, esetleg szerelés). Illetve melyek voltak a leállás tünetei (elment az áram, lefulladt a motor stb.) A méretek és a súly miatt szükségünk lesz a jármű pontos típusára is.

Autómentés autószállítás 0-24 SOS Dunakeszi

Krúdy Gyula utca • József utca • Trianon tér • Rozmaring utca • Mező utca • P+R parkoló • Vécsey Károly utca • Rezeda utca • Dália utca • Baross utca • Körönd • Dr. Kemény Ferenc utca • Révész István sétány • Margit utca • Fenyves utca • Római utca • Íves út • Meggyes utca • Dunakeszi Alagi major • Szent Mihály tér • Váci Mihály utca • Puskin utca • Pilinszky János utca • Felsőtabán utca • Botond utca • Casalgrande tér • Ecsh Győző utca • Berzsenyi Dániel utca • Sólyom utca • Iskola utca • Erzsébet utca • Eisemann Mihály utca • Bocskai utca • Cserkész utca • Hajó utca • Kápolna utca • Kereszt utca • Árok köz • Nyereg köz • Wass Albert utca • Szent Kinga utca • Kacsóh Pongrác utca • Hárs köz • Akácfa utca • Gida utca • Rév utca • Kisdobos utca • Szegfű utca • Gyöngyvirág utca • Bajcsy-Zsilinszky utca • Horog utca • Körönd utca • Bercsényi utca • Virág utca • Tóth Ilona utca • Örvény köz • Krajcár utca • Mikes Kelemen utca • Csobogó köz • Mányoki Ádám tér • Bojtorján utca • Alagi utca • Tulipán utca • Szürke köz • Kádár utca • Júlia utca • Dunakeszi Elemér utca • Lázár Vilmos utca • Margit köz • Konrád Ignác utca • Dózsa György tér • Eszterházy Pál utca • Mátyás király utca • Malom köz • Keleti utca • Géza utca • Pihenő sétány • Alagimajor út • Magyarság sétány • Korsós József utca • Kavics utca • Illyés Gyula utca • Csermely utca • Szántó utca • Csomádi utca • Székesdűlő sor • Janek Géza utca • Dunakeszi utca • Fő út • Szent Imre tér • Lenke utca • Kandó Kálmán sétány • Hajcsár út • McDrive • Nap utca • László köz • Csurgó köz • Tallér utca • Pozsonyi utca • Déryné utca • Dr. Tamás Győző utca • Vajk utca • Szilágyi utca • Karinthy Frigyes utca • Ábrahám Pál utca • Málnás utca • Csaba utca • Jászai Mari utca • Amur utca • Magdolna utca • Gutai János utca • Barackos utca • Fészek köz • Kis utca • Brassói utca • Északi köz • Mindszenty József sétány • Dunakeszi Csónak köz • Budai Nagy Antal köz • Mravik Pál utca • Kacsóh Pongrác köz • Kert utca • Evező köz • Zrínyi utca • Határ utca • Süllő utca • Czédli István utca • Kölcsey Ferenc utca • Kagyló köz • Jácint utca • Csillag utca • Kiscsurgó köz • Felhő utca • Kikerics utca • Erkel Ferenc utca • Kinizsi utca • Batthyány Elemér utca • Kistemplom utca • Lilla utca • Horány köz • Dunakeszi Petőfi telep • Hóvirág utca • Jókai Mór utca • Mihály utca • Jósika utca • Sajdik Sándor utca • Egressy utca • Tisza utca • Állomás sétány • Váci út • Zápolya utca • Nádas utca • Kincsem utca • Rákóczi út • Mansfeld Péter utca • Duna sor • Dévér utca • Bulcsú utca • Tünde utca • Shejbal József utca • Flórián utca • Veres Péter utca • Anna utca • Alagi pihenőhely • Bem József utca • Petőfi Sándor utca • Knézich Károly utca • Arany János utca • Pacsirta utca • Diófa utca • Magyar utca • Harcsa utca • Dugonics utca • Vadász utca • Tompa Mihály utca • Szák utca • Kismarton utca • Vasvári Pál utca • Hesp József utca • Hargita utca • Prága utca • Rákóczi köz • Martinovics utca • Márton Áron utca • Gárdonyi Géza utca • Garas utca • Tőzegtavi út • Nagykert utca • Balin utca • Nándori utca • Schweidel József utca • Bródy Sándor utca • Hullám utca • Szabadság tér • Pavilon utca • Meder utca • Sződi utca • Mária utca • Compó utca • Thököly utca • Barázda utca • Repülőtéri út • Lehel utca • Verseny utca • Rév köz • Varsói utca • Aulich Lajos utca • Szabó Ervin utca • Cseresznyés utca • Bagoly utca • Ilka utca • Kossuth Lajos köz • Hajó köz • Csuka utca • Katonadomb sor • Leiningen Károly utca • Bohunka Lajos utca • Tavasz utca • Forgács utca • Juhász Gyula utca • Deák Ferenc utca • Mozaik köz • Szent László utca • Kézay Simon utca • Dunakeszi Aranykárász utca • Déli utca • Árpád utca • Kiss József utca • Vadász köz • Duna utca • Kosztolányi utca • Nyárfa köz • Dunakeszi • 3. & 4. vágány • Farkas Ferenc utca • Eötvös utca • Dr. Osvai László utca • Bayer Emil utca • Dessewffy Arisztid utca • Ungvár utca • Királyhágó utca • Pöltenberg Ernő utca • Ágnes utca • Kincsem köz • Lajos utca • Kazinczy Ferenc utca • Pejachevich Albert utca • Bajza utca • Lejtő utca • Révész köz • Posta köz • Kiss Ernő utca • Kenu köz • Szabadság utca • Víz köz • Kiscsurgó utca • Forrás dűlő • Óvoda köz • Fóti köz • Király utca • Bárdos Lajos utca • Szent Erzsébet utca • Kálmán utca • Török Ignác utca • Illegális! • Bátorkeszi utca • Déli köz • Pálya utca • Zoltán utca • Munkás utca • Hegyrejáró utca • Dózsa György tér • Rózsakert köz • Bartók Béla utca • Pihenő köz • Pesti út • Dr. Babicz Béla utca • János utca • Pihenő utca • Eszék utca • Gitár utca • Posta utca • Napraforgó tér • Tutaj utca • Szabadka utca • Balassi Bálint utca • gyaloghíd • Keszeg utca • Ferenc utca • Arad utca • Dobó utca • Hitch Róbert utca • Blaha Lujza utca • Bem utca • Üdülő sor • Madách Imre utca • Almás utca • Perczel Mór utca • István utca • Katona József utca • Benedek Elek utca • Folyam utca • Busa utca • Frangepán utca • Csuta Ferenc utca • Gérecz Attila utca • Tamási Áron utca • Hársfa utca • Kis köz • Hajnal sor • Kodály Zoltán utca • Vasút utca • Szent István utca • Matróz köz • Iskola sétány • Vajda János utca • Kajak köz • Nevelőtó utca • Piroska utca • Szép Ernő utca • Székelykeresztúr utca • Sport utca • Liszt Ferenc utca • Északi utca • Báthory István utca • Örvény utca • Muskátli utca • Faludi János utca • Alsógödi utca • Bajnok Géza tér • Liget utca • Kárpát utca • Pallag utca • Attila utca • Szent György utca • Ady Endre utca • Hunyadi János utca • Zalán utca • Pihenő lejtő • Táltos utca • Stromfeld Aurél utca • Levente utca • Lehár Ferenc utca • Teleki Pál utca • Május 1. utca • Tábor utca • Temető utca • Nándorfehérvár utca • IV. Béla utca • Kolonics György utca • Kassa utca • Kossuth Lajos utca • Fillér utca • Tátra utca • Mikszáth Kálmán utca • Bazsanth Vince utca • Vörösmarty Mihály utca • Uszály utca • Nagykert köz • Móricz Zsigmond utca • Klapka György utca • Csokonai utca • Táncsics Mihály utca • Nagysándor József tér • Széchenyi utca • Kiserdő utca • Esze Tamás utca • Munkácsy Mihály utca • Könyves Kálmán utca • Fóti út • Felsőtabán köz • Kertész utca • Molnár Ferenc köz • Ida utca • Alsógödi köz • Szent Margit utca • Andrássy Gyula utca • Kápolna köz • Závodszy Géza utca • Kisfaludy utca • Csiga köz • Barátság útja • Szegély utca • Alkotmány utca • Karolina utca • Görgey Artúr utca • Székesdűlő sor • Kagyló utca • Keszthelyi István utca • Kisalagi utca • Németh László utca • Újszőlő utca • Illegális • Honvéd utca • Gardénia köz • Dr. Legindi István utca • Hold utca • Éva utca • Torony köz • Karácsony Sándor utca • Albert utca • Dr. Brusznyai Árpád utca • Sügér tér • Bajtárs utca • Szőlő köz • Móra Ferenc utca • Balogh János utca • Fazekas Mihály utca • Márta utca • Üdülő utca • Lahner György utca • Radnóti Miklós utca • Kolozsvár utca • Weöres Sándor utca • Damjanich utca • Fogas köz • Alsótabán utca • Berek utca • László utca • Zerkovicz Béla utca • Föveny utca • Kálvin János utca • Ifjúság utca • Huszka Jenő utca • Zsálya köz • Csendes köz • Spartacus utca • Kadosa Pál utca • Ibolya utca • Huszt utca • Ponty utca • Szakáll Ferenc utca • Szondi utca • Klimsha Albert utca • Tóth Árpád utca • Pipa utca • Hűtőház utca • Eper utca • Károlyi utca • Kiskert köz • Szokolai István utca • Kikelet utca • Béke utca • Vereckei utca • Németh László köz • Gizella utca • Ábrahám Pál köz • Szedres utca • Babits Mihály utca • Toldi utca • Viola utca • Zsófia utca • Budai Nagy Antal utca •

Sokan azért választanak bennünket mert a barátai, ismerősei ajánlották neki szolgáltatásainkat. Így bármikor autószállításra vagy mentésre van szüksége, már bennünket hív.

Autómentés Fót

Autómentés Fót 0-24, autószállítás, teherautómentés Fót éjjel, nappal SOS azonnal. Ügyfeleink évek óta bízzák ránk értékeiket, szeretett járműveiket, hiszen biztosak benne, hogy az jó kezekben lesz. A több évtizedes forgalomban eltöltött idő alatt világosan láttuk, hogy Ügyfeleink nagyra értékelik minőségi szolgáltatásainkat, akár egy lakókocsit kell kiszállítani a horgásztelekre, akár hajnalban indulunk autópálya mentésre. Értékelik a megbízhatóságot, és hogy bármikor számíthatnak ránk.

Mivel ügyfélszolgálatot üzemeltetünk a nap 24 órájában éjjel és nappal ezért bármikor hívhatnak bennünket el fognak érni telefonon a segítségkérés bármely napszakban elérhető.

Mielőtt telefonál tekintse át az alábbi listát, hiszen a telefonban is ezeket a kérdéseket fogjuk feltenni.

Milyen adatokra van szükségünk az autómentéshez Fóton?

 • Honnan kell a járművet menteni (pontos cím).
 • Van-e az autómentést nehezítő körülmény (árokban van, nehezen hozzáférhető helyen, vagy roncsautó stb.)
 • Hova kell a járművet szállítani?
 • Milyen típusú járművet kell menteni?
 • Mi történt a járművel és milyen állapotban van?

Ha minden szükséges adatot megkaptunk, akkor árajánlatot adunk az autómentésre. Ha a segélykérő elfogadja az árajánlatot, akkor azonnal indulunk és segítünk. A gyors és eredményes mentéshez a lehető legpontosabban meg kell határozni, hogy milyen típusú a jármű, és mi történt vele. Ha műszaki hiba miatt állt le az autó, érdemes felidézni, hogy történt e valamilyen esemény a hiba megjelenése előtt, (tankolás, olajbetöltés, esetleg szerelés). Illetve melyek voltak a leállás tünetei (elment az áram, lefulladt a motor stb.) A méretek és a súly miatt szükségünk lesz a jármű pontos típusára is.

Szolgáltatások:

 • Autómentés Fót
 • Roncs szállítás,
 • Autószállítás Fót,
 • Balesetes autó mentés,
 • Autópálya mentés,
 • Gépszállítás,
 • Gépjármű mentés,
 • Műszaki mentés, sárga angyal,
 • Motor mentés,
 • Tréleres mentés autópályáról,
 • Lakókocsi, lakóbusz mentés.
 • Sportkocsi mentés,
 • Ültetett, alacsony hasmagasságú autó mentés Fót,
 • Teherautó mentés,
 • Furgon mentés,
 • kisteherautó elszállítás,

Autómentés autószállítás 0-24 SOS Fót területén:

Orgona utca, Szent Imre utca, Tölgy utca, Páfrány utca, Závodszky Elek utca, Nehezen járható, Rév utca, Bűbáj utca, Rőzse köz, Mihály Dénes utca, Indián utca, Kazinczy Ferenc utca, Százszorszép utca, Táltos utca, Hajcsár út, Tarló utca, Aranykapu utca, Jázmin utca, Pici köz, Titok köz, Kossuth Lajos utca, Ibolya utca, Fót Tessedik Sámuel utca, Mézeskalács utca, Erdély utca, Óvoda utca, Gyümölcsös utca, Rákóczi Ferenc utca, Kiskert dűlő, Présház sor, Moha utca, Fóti út, Pipacs utca, Németh Kálmán utca, Vásár tér, Sárkányfű köz, Bölcsőde utca, Homok utca, Gerbera utca, Kurta utca, Cseresznye utca, Csillagdomb utca, Nyárfa utca, János vitéz utca, Jedlik Ányos utca, Árpád fejedelem utca, Búzavirág utca, Széchenyi István utca, Vas Gereben utca, Szegfű utca, Bükk utca, Zsák dűlő, Hunyadi utca, Kemény Gusztáv utca, Vörösmarty sétány, Szántó utca, Kalász utca, Bokor utca, Határ út, Napfény utca, Sugár utca, Mező sor, Keleti Márton utca, Hídi köz, Vasút sor, Tóth Árpád utca, Hold utca, Repkény utca, Bartók Béla utca, Ady Endre utca, Szent István zarándokút, Szőlőkert utca, Tulipán sor, Bánya utca, Fáy András sétány, Beniczky József köz, Cseresznyés köz, Klára utca, Varázsló utca, Rövid dűlő, Pitypang köz, Fót Sinka István köz, Temesvári utca, Szőlőskert köz, Epres utca, Varga András utca, Táncsics Mihály utca, Csodaszarvas utca, Többsincs köz, Juhar utca, Szabó Pál utca, Rét utca, Jókai Mór utca, Szabólegény utca, Bokor köz, Erzsébet királyné utca, Tompa Mihály utca, Bagoly dűlő, Kerekerdő utca, Ybl Miklós utca, Kun László utca, Cseresznyés dűlő, Március 15. utca, Fő utca, OBI Drive In, Külső Fóti út, Csillagszem köz, Petőfi Sándor utca, Levendula utca, Vihar utca, Lejtő utca, Móricz Zsigmond út, Alberti Béla utca, Puskin utca, Sátorfák utca, Páskom sor, Szélső utca, Kőbánya utca, Betyáros dűlő, Fót 48-as ifjúsági utca, Juhász Gyula utca, Vörösmarty tér, Czuczor Gergely utca, Akácos utca, Kossuth Lajos köz, Honfoglalás sétány, Tündér utca, Könyves Kálmán utca, Barackos utca, Hóvirág utca, Luthár köz, Kopolya utca, Kökény utca, Árvácska utca, Boróka utca, IV. Zugló utca, Erdősor utca, Cseresznyés utca, Nagy László utca, Többsincs utca, Szeberényi utca, Batthyány Lajos utca, Lehel utca, Lovag út, Bem József utca, Kincskereső utca, Bucka utca, Kodály Zoltán utca, Imre király utca, Mély utca, Pataksor utca, Rét köz, Garabonciás utca, Malom utca, Sopronok utca, Garay János utca, Kilátó utca, Móricz Zsigmond utca, Arany János utca, Árnyas utca, III. Béla király utca, Vörösmarty Mihály tér, Késmárki utca, Kosztolányi Dezső utca, Hétmérföldes köz, Jegenye utca, I. András utca, Barázda utca, Gyöngyvirág utca, Szent István utca, Nyírfa utca, Panoráma utca, Meggyes utca, Körösfő utca, Wass Albert utca, Barczag utca, Fót Kölcsey Ferenc utca, Vadvirág utca, Virág utca, Fruzsina utca, Deák Ferenc utca, Móricz Zsigmond köz, Munkácsy Mihály utca, Zsigmond király utca, Csaba utca, Griff utca, Garabonciás köz, Balavásár utca, Géza fejedelem utca, Eőri Barna utca, Bocskai István utca, Bazsarózsa köz, Mátyás király utca, Barczag árok, Aranyhal utca, Bethlen Gábor utca, Mazsola köz, Szérűskert utca, Tátra utca, Jázmin köz, Erdőkalja utca, Tulipán utca, Cser utca, Muharay Elemér utca, Zöldmező utca, Szilvia utca, Áchim András utca, Ferenczy István utca, Bartók Béla köz, Erdő sor, Mozdony utca, Illyés Gyula utca, Bajcsy-Zsilinszky utca, III. Zugló utca, Nagyvárad utca, Molnár Albert utca, Régi fóti út, Diótörő utca, Dunakeszi utca, Szedres utca, Galamb utca, Honvéd utca, Tóth Kázmér utca, Igazmondó utca, Attila utca, Béke utca, Hegyalja utca, Imreháza utca, V. Zugló utca, Lepke utca, Szent Benedek utca, Rózsa utca, Lovas utca, Agárdy Gábor utca, Mária utca, Emese köz, Sport utca, Csiperke dűlő, Fenyő sor, Hét vezér utca, Táncsics Mihály köz, Szőlőkalja utca, Apponyi Franciska utca, Balassa Bálint utca, Meredek utca, Fűzfa utca, Orgona köz, Dózsa György út, Cefre utca, Barackos dűlő, Győrffy István utca, Liget utca, Mindszenty József utca, Pálya dűlő, Bóbita utca, Ugar utca, Kenyeres köz, Futrinka utca, Viola utca, Vadas dűlő, Veres Péter utca, Eötvös utca, Hargita utca, Erdei sétány, Kinizsi Pál utca, Semmelweis Ignác utca, Szabó Dezső út, I. Zugló utca, Hársfa utca, Sarló utca, Vadas köz, Egyenes dűlő, Törökszegfű utca, Méhecske utca, Alsó mély köz, Üveghegy utca, Vörösmarty Mihály utca, József Attila utca, Madách Imre utca, Kund Pál utca, Ibolyás utca, Fáy András utca, Fót Tanács József utca, Istvánhegyi dűlő, Fenyő utca, Barázda köz, Öreghegyi utca, Nagy Lajos király utca, Sinka István utca, Napraforgó dűlő, Margaréta utca, Írisz utca, Erkel Ferenc tér, Kereszt dűlő, Beniczky József utca, Lupcsi köz, Budai Nagy Antal utca, Felső mély utca, Csipányok utca, Kandó Kálmán utca, Szent László utca, Károlyi István utca, Pitypang dűlő, Baross Gábor utca, Sárgarigó utca, Csipkerózsika utca, Alagi utca, Magvető utca, Völgy utca, Keszihegyi utca, Galamb József utca, Őzgida utca, Szilvás utca, Muskátli utca, Sipos Pál tér, Kiss József utca, Fehérkő utca, Somlyó dűlő, Kurjancs dűlő, Akácfa utca, Paskom köz, Árok dűlő, Törpe köz, Sárkányfű utca, Somlói utca, Berda József utca, Etelköz utca, Szántóföld utca, Határ utca, II. Zugló utca,

Sokan azért választanak bennünket mert a barátai, ismerősei ajánlották neki szolgáltatásainkat. Így bármikor autószállításra vagy mentésre van szüksége, már bennünket hív.

Furgon mentés, kisteherautó mentés azonnal SOS 0-24

Kisteherautó mentés, Furgon mentés Budapesten azonnal Országosan SOS 0-24 Autómentő árainkat úgy alakítottuk ki, hogy mindenki megtalálhatja a számítását. Ha autószállítás -ra van szüksége, jó helyen jár, gyakorlott sofőrök bármilyen használt autót, kisteherautót elszállítanak épségben bárhova. Teherautó mentés éjjel nappal hívhat.

kisteherauto-furgon-mentes

A mentés munka mindig egy váratlan és kiszámíthatatlan helyzettel kezdődik, és a legritkább esetben lehet előre látni. Azonban másképpen kell a mentést végezni ha egy kihalt országúton robban le valaki egy autóval, mintha egy forgalmas autópálya kellős közepén. A forgalmas autópálya sokkal nagyobb kihívás, biztosan mindenki hallott már ijesztő történeteket, és sajnos gyakran történnek kisebb nagyobb balesetek munkavégzés közben is, természetesen ezeket igyekszik az ember elkerülni. A gyors és hatékony mentéshez elengedhetetlen a korszerű autómentő jármű, illetve járművek, hiszen cégünknél többféle járművel végezzük a mentést.

Budapest kerületeiben: I. ker Krisztinaváros Tabán, Víziváros, II. ker Rózsadomb, Hűvösvölgy, III. ker Óbuda, Óbudaisziget, Békásmegyer, IV. ker Újpest, V. ker Belváros, Lipótváros, VI. ker Terézváros, VII. ker Erzsébetváros, VIII. ker Józsefváros, IX. ker Ferencváros, X. ker Kőbánya, XI. ker Kelenföld, XII. ker Hegyvidék, XIII. ker Angyalföld, XIV. ker Zugló, XV. ker Újpalota, Rákospalota, Pestújhely, XVI. ker Árpádföld, Mátyásföld, Cinkota, XVII. ker Rákosmente, Rákoskeresztúr, Rákoscsaba, XVIII. ker Pestszentlőrinc, Pestszentimre, XIX. ker Kispest, XX. ker Pesterzsébet, XXI. ker Csepel, XXII. ker Budafok, Háros, XXIII. ker Soroksár.

Autómentő szolgáltatásaink legfontosabb célkitűzése az azonnali gyors autómentés, az olcsó akciós árak és ügyfeleink elégedettsége. Amikor autómentésre hívnak bennünket a lehető leggyorsabban igyekszünk a helyszínre érni és segíteni a bajbajutott járművezetőnek.

Miért válassza autómentő szolgáltatásainkat?

 • Évtizedes gyakorlat
 • Udvarias munkatársak,
 • Olcsó kedvező árak szolgáltatásainkra,
 • Garancia, biztosítás, felelősségbiztosítás,
 • Felelősségteljes munkavégzés,
 • Megbízható sofőrök.
 • Minden szükséges eszközzel felszerelt autómentő járművek.

Tréleres szállításnál alap áraink nagyon kedvezőek Budapesti, Pest megyei és külföldi tréleres szállítás esetén is.

Az autómentéshez használt trélerek általában alumíniumból készülnek, nagyon strapabíróak és jól viselik a rossz utak által rájuk mért terhelést. A korszerű alumínium tréler felületében ki vannak képezve azok a felületi mélyedések, amelyekhez a jármű rögzítő hevedereket ki lehet kötni.

Milyen gyorsan ér ki hozzám az autómentővel?

Az sok mindentől függhet, forgalmi viszonyok, napszak, évszak, időjárási viszonyok, megközelíthetőség. Nyáron az útfelbontások nehezíthetik a közlekedést, télen pedig a havas takarítatlan utak, illetve a rossz látási viszonyok. Azonban a segélyhívás után azonnal indulunk és igyekszünk a lehető legrövidebb időn belül segítséget nyújtani akárhol tartózkodik a meghibásodott járművel.

Pest megye, Üllő, Üröm Sződ, Sződliget, Szob, Szokolya, Táborfalva, Tahitótfalu, Taksony, Tápióbicske, Tápiógyörgye, Tápióság, Tápiószecső, Vasad, Vecsés, Verseg, Dunabogdány, Dunavarsány, Ecser, Erdőkertes, Farmos, Felsőpakony, Galgagyörk, Galgamácsa, Kisoroszi, Kőröstetétlen, Kocsér, Kóka, Kosd, Kóspallag, Leányfalu, Letkés, Lórév, Makád, Márianosztra, Mende, Vácszentlászló, Valkó, Mikebuda, Monor, Monorierdő, Nagykáta, Nagymaros, Nagytarcsa, Nyáregyháza, Nyársapát, Őrbottyán, Örkény, Pánd, Páty, Penc, Perbál, Perőcsény, Péteri, Pilis, Pilisborosjenő, Pilisjászfalu, Pilisszántó, Pilisszentlászló, Pócsmegyer, Püspökhatvan, Maglód, Majosháza, Püspökszilágy, Pusztavacs, Pusztazámor. Visegrád,  Zsámbok Acsa, Alsónémedi, Apaj, Vácduka, Vácegres, Váchartyán, Váckisújfalu, Vácrátót, Vámosmikola Áporka, Bénye, Bernecebaráti, Biatorbágy, Budajenő, Ceglédbercel, Csemő, Csévharaszt, Csobánka, Csomád, Csörög, Csővár, Dánszentmiklós, Dány, Délegyháza, Diósd, Dömsöd, Rád, Remeteszőlős, Sóskút, Sülysáp, Szada, Szentlőrinckáta, Szentmártonkáta, Szigetbecse, Szigetmonostor, Szigetújfalu, Göd, Gomba, Gyál, Gyömrő, Halásztelek, Herceghalom, Hernád, Iklad, Inárcs, Ipolydamásd, Ipolytölgyes, Jászkarajenő, Kakucs, Kartal, Káva, Kemence, Kismaros, Kisnémedi, Tápiószele, Tápiószentmárton, Tápiószőlős, Tatárszentgyörgy, Telki, Tésa, Tinnye, Tóalmás, Törtel, Tura, Újhartyán, Újlengyel, Újszilvás, Úri,

Vontatás

A vonatkozó rendelkezéseknek megfelelő személy vezetheti a vontatott járművet, melyben a vezetőn kívül más személyt szállítani tilos! Emelve vontatott járműben senki nem tartózkodhat. Elromlott kormányszerkezetű jármű csak emelve vontatható, melynél a jármű rögzítése mellett a megemelt rész nem lenghet ki oldalirányba. Ha az emelve vontatott jármű a kormányzott kerekein gördül, úgy azokat elfordulás ellen rögzíteni kell!

Magas fokú óvatosság mellett, kisebb forgalmú útvonalon és időszakban javasolt végezni a vontatást, autópályáról, autóútról a vontatást végző járművön az első lehajtást nyújtó lehetőségnél le kell térnie az útvonalról. Csak olyan járművel szabad vontatni elromlott mezőgazdasági vontatót, elromlott vagy lassú járművet, melynek tényleges súlya eléri a felét vontatott jármű tényleges súlyának.

A vontatókötelet vagy –rudat úgy kell rögzíteni a járműveken, hogy el ne szakadhasson, és olyan hosszúnak kell lennie, hogy semmilyen esetben sem érhessen össze a két jármű kanyarodás közben, de nem lehet hosszabb a vontatott járműnél. Ha ettől hosszabba vontató eszköz, azt jól látható figyelmeztető jelöléssel kell felszerelni, pl. lámpával vagy zászlóval. Hibás fékrendszerű járművet, vagy össztömegében a 3500 kg-ot meghaladó gépjárművet csak a nyomó- és húzóerők felvételére képes, merev vontatórúddal megengedett vontatni. A féklámpa és az irányjelző rendszer működtetése kötelező a vontatott járművön (kivéve az emelve vontatásnál), éjszakai és rossz/korlátozott fényviszonyok közt pedig ki kell világítani a vontatott járművet.

Műszaki követelmények

Ha a műszaki követelmények függvényében beszélünk az autómentésről, teljes nyugalommal kijelenthetjük, hogy ezt a területet komoly szakmaként kellene kezelni. Pontos szabályozás ezen a területen a szolgáltatási és működési kérdésekben nincs meghatározva, pedig igencsak be kéne határolni, hogy milyen szakmai minősítés/jogosítvány megléte mellett szabadna engedni ezt a tevékenységet fő foglalkozásként művelni. Nincs előírás például az ismeretanyag megszerzését igazoló dokumentumok meglétére sem. Cégünknél csak olyan sofőrök dolgoznak, akik magas fokú szakmai gyakorlattal és szabályismerettel rendelkeznek.

Munkavégzés, megbízható autómentő

Megbízható jó munkát végzünk. Számunkra ügyfeleink járműve ugyanolyan fontos, mintha a saját járművünket szállítanánk. Ezért kiemelt védelmet biztosítunk minden járműnek a le és felállás, illetve a tréleren, autómentőn való rögzítés során. Autómentőnk platója és a trélerek olyan felülettel vannak kiképezve, amelyek segítségével könnyen és biztonságosan rögzíthető a jármű önfeszítő hevederekkel.

Hívjon ha kisteherautó mentésre, furgon mentésre vagy bármilyen jármű szállításra van szüksége!

Darus autómentés

Darus autómentés éjjel nappal Budapesten és országosan garanciával, azonnali indulással. Hívjon bennünket, ha darus autómentésre van szüksége bárhol is tartózkodik haladéktalanul indulunk segíteni. Autómentés daruval autópályán 0-24-óráig. Teherautó mentés, furgon mentés, lakókocsi mentés, lakóautó mentés. Szabadnapokon és ünnepeken is hívhat bennünket, segélyhívó szolgálatunk várja telefonhívását. M7, M2, M3, M0 éjjel-nappal egész Magyarország területén non-stop Az alábbi területeken: Budapest XV. kerülete (M3), Budaörs, Törökbálint (M7). Budafok-Tétény (M6), Dunaharaszti (M51), Gyál (M5). Üllő (M4), Rákosmente (M31).  Dunakeszi (M2), Üröm (M10), Biatorbágy (M1)  Dönthető platós autómentő segítségével a mozgásképtelen jármű is könnyedén szállíthatóvá válik. A helyszínre érve az autómentő jármű platóját leengedjük a földre, és így a sérült futóművel rendelkező autót, vagy roncsot drótkötéllel, és gördülő alátét papucsokkal a fedélzetre húzzuk. Modern és minden extrákkal felszerelt autómentő járműveink segítségével bárhonnan bármilyen járművet el tudunk szállítani. A platóra felhúzás után a járműveket minden esetben biztonságosan rögzítjük, és fixáljuk, hogy megakadályozzuk a menet közbeni elmozdulást.

Ha baleset történt, illetve egyéb körülmény amelyik nehezíti a mentést akkor célszerű előre jelezni, hogy megfelelően felkészülhessünk a mentésre technikai eszközökkel is.

A mentés megkezdéséhez szükségünk van a pontos címre is, amely néha nehezen állapítható meg. Főleg, ha a műszaki hiba vagy baleset este az autópályán vagy olyan elhagyatott helyen történik, ahol nem található semmilyen útazonosító, illetve jelzőtábla. Ilyenkor érdemes felidézni a legközelebbi helységet, amelyre még emlékszünk.

Az autómentőben mindig viszünk magunkkal csörlőt, hevedereket, vontatókábelt és egyéb olyan felszerelést, amelyik segítségével a legnehezebb helyzetből is ki tudjuk menteni az autósokat.

Tapasztalat és sok gyakorlat teszi a mestert, mi mesteri fokon végezzük a jármű szállítást autómentést Budapesten és Pest megyében.

Darus autómentés Budapest kerületeiben: I. ker Krisztinaváros Tabán, Víziváros, II. ker Rózsadomb, Hűvösvölgy, III. ker Óbuda, Óbudaisziget, Békásmegyer, IV. ker Újpest, V. ker Belváros, Lipótváros, VI. ker Terézváros, VII. ker Erzsébetváros, VIII. ker Józsefváros, IX. ker Ferencváros, X. ker Kőbánya, XI. ker Kelenföld, XII. ker Hegyvidék, XIII. ker Angyalföld, XIV. ker Zugló, XV. ker Újpalota, Rákospalota, Pestújhely, XVI. ker Árpádföld, Mátyásföld, Cinkota, XVII. ker Rákosmente, Rákoskeresztúr, Rákoscsaba, XVIII. ker Pestszentlőrinc, Pestszentimre, XIX. ker Kispest, XX. ker Pesterzsébet, XXI. ker Csepel, XXII. ker Budafok, Háros, XXIII. ker Soroksár.

Tovább olvasom »

Az autó téli felkészítése

Autómentő munkánk során gyakran szembesülünk azzal, hogy nincsenek a járművek a télre megfelelően felkészítve, és mindenki az utolsó pillanatra hagyja az elvégzendő munkákat.  Lassan közeledik a tél. A járműveknél nagyon fontos, hogy a megfelelő téli felkészítés megtörténjen, ne akkor kelljen a nyári gumival a gumishoz menni, ha már esik a hó. Természetesen a téli gumin kívül sok olyan pont van egy autón, amelyet szükséges ellenőrizni mielőtt elkezdődnek a fagyok, ezekben szeretnénk segíteni az alábbi útmutatóval.

Ellenőrizze az akkumulátort, és szükség esetén cserélje ki

Az autóakkumulátorok télen hajlamosak lemerülni a hideg időjárás által megnőtt terhelés miatt. A lámpákat, a fűtő berendezéseket és egyéb elektromos eszközöket télen intenzívebben használjuk, ezért az akkumulátor fokozottabb igénybevételnek van kitéve. A hideg motor sem biztos, hogy mindig pöccre indul, és ha probléma van az akkumulátorral, az biztos, hogy a legalkalmatlanabb időpontban fog kiderülni, ezért tehát ellenőrizzük időben az akksit. Célszerű beméretni, hogy megfelelő töltést kap, és a kapott töltést tartja-e? Ha esetleg több napig nem vezetünk autót, és utána nem indul be a jármű, akkor gondolkodhatunk akkumulátor cserén. Az akkumulátoron érdemes időnként a csatlakozókat is megtisztítani, hogy az oxidréteget eltávolítsuk.

Megfelelő gumiabroncsnyomás

A gumiabroncsok nyomása télen problémát jelenthet a hideg hőmérséklet miatt. A gumiabroncsok hajlamosak leereszteni, ha a hőmérséklet a nyári meleg után gyorsan lecsökken. A gumiabroncsok nyomását a gyártó által előírt értékekre kell beállítani, az alacsonyabb érték miatt nőhet a fogyasztás és bizonytalanná válik az úttartása az autónak Ilyenkor a gumi kopás is megnő, valamint zajos lesz az abroncs futása. Ha magasabb értékre fújjuk, akkor a tapadással, fékezéssel lehetnek problémák, illetve a kopás erősebb lesz a gumiabroncs közepén. Hetente kell a gumiabroncsok nyomását ellenőrizni, ha olcsón szeretnénk tankolni. Az alacsony gumiabroncs nyomás növeli az üzemanyag fogyasztást és gyorsabban elhasználhatja a gumikat. Mivel a nem megfelelő gumiabroncsnyomás minden körülmények között csökkenti az autó irányíthatóságát ezért a megfelelő guminyomás különösen fontos rossz körülmények között.

Szerezzen be téli gumikat

Mivel a gumiabroncsok rendkívül fontosak az irányíthatóság és a biztonság szempontjából vezetés közben, ezért válasszunk olyan gumi típust amelyik megfelelő kapcsolatba tud kerülni az aszfalttal, és megakadályozza a jármű csúszását. A jó minőségű oldalfal erősített téli gumi már egy fontos lépés a tökéletes biztonság felé. Ugyanis hiába van kipörgés gátló, ABS és fékrásegítő a kocsiban, ha közben régi kirepedezett kopott gumival közlekedünk, akkor a saját és mások életével is játszunk. A biztonsági rendszerek használhatatlanok jó minőségű gumiabroncsok nélkül. A téli gumiabroncsoknak ráadásul többféle halmazállapotú anyaggal is meg kell küzdeniük, a latyakos, havas, csúszós és esős időben egyszerre. A jó minőségű márkás gumiabroncsok életet menthetnek, ezért ne sajnáljuk az autónkon kicserélni, ha már a meglévő gumik nem megfelelőek. A gumikat általában párban cseréljük. Az egy tengelyen lévő gumiabroncsoknak egyformáknak kell lennie.

Gumiabroncs átforgatás

A gumik nem egyformán kopnak, ezért a gumiabroncsok időszakos átforgatása növeli az élettartamukat. Az átforgatás elvégezhető műhelyben is, de ha nem szereti a kényelmetlenséget akkor megcsinálja a mobilgumis is. Azok a gumik amelyek a kormányzott kerekeken vannak általában jobban kopnak mint a többi. Az átforgatással a kormányozhatóság is javulni fog. Ha már átforgatjuk a kerekeket érdemes megnézni, hogy ne legyen a gumikban szög, csavar és olyan sérülés a belső felületen amelyet egyébként nem vennénk észre.

Ellenőrizze a fékeket

A fékek télen sokkal nagyobb igénybevételnek vannak kitéve, mint más évszakokban, ezért bölcs dolog egy-két alkalommal ellenőrizni a fékeket. A hóval sok nedvességet kap, majd a sóval rozsdafoltok jelentkezhetnek a féktárcsákon, és ez csökkenti azok működését. Ne feledje, a tél nem egy évszak, és nem egyetlen vezetési körülmény. Hideg és száraz, nedves, latyakos, mély vagy tömött hó borítja az utakat, jeges és száraz felületek váltják egymást végtelen variációban. Az elkopott fékbetétek után a fém a fémen csúszik, ha ehhez jön egy kis kenés is a latyakos időben az rendkívül balesetveszélyes. Ezért ellenőrizze a fékeket időben.

Fékfolyadék

A fékek tapadása nagyban függ a fékfolyadéktól is. A régi megöregedett fékfolyadék veszélyes, mivel a fék hatását befolyásolhatja, ezért időnként nem árt a fékfolyadékot is lecseréltetni. Erre a legjobb időpont az ősz, hogy télen ez már ne okozzon problémát.

Szélvédőmosó folyadék cseréje

A rossz időben garantálta többet fogjuk mosni az ablakokat, mint a ragyogó nyári napsütésben. Ezért, hogy ne legyen meglepetésben részünk, cseréljük le a szélvédőmosót téli, fagyálló szélvédőmosó folyadékra.

Hűtőfolyadék bemérés, csere

A hűtőfolyadékból is fagyállóra van szükség, hogy a csattogó mínuszokban se fagyjon szét a motor az autóban. Ezért méressük be a hűtőfolyadékot, és töltsük utána a kiegyenlítő tartályban is. Ezt a műveletet bármely benzinkúton el tudják végezni, és segíteni is tudnak a hűtőfolyadék fagyállóságában. A mérés során információt szerezhetünk róla, hány fokig nem dermed meg a hűtőfolyadék.

Szerezzen be új ablaktörlő lapátokat.

Általában télen a fagy, utána a nyár és a hőség megeszi a gumi ablaktörlőket, ilyenkor csíkoz, nem egyenletesen töröl, ugrál az ablakon, vagy szélsőséges esetben leszakad róla az a vékony gumicsík amelyik mozgásával felveszi az üveg felületén a domborúságot, és így egyenletesen mindenhol letörli róla a szennyeződést. Ne akkor vegyük észre, hogy rossz az ablaktörlő, amikor már a felfröccsenő sarat aknánk letörölni a szélvédőről. Vásárlás előtt mérjük le az ablaktörlő lapát hosszát, és a típusnak megfelelőt válasszunk. A legtöbb lapátot elég egyszerűen lehúzni a hajtókarról, és így tudjuk feltenni az újat is.

És végül de nem utolsó sorban, ha autómentőre van szüksége akkor hívjon bennünket a fent látható telefonszámon!