skip to Main Content

Ha bajba került, leállt a jármű, balesetet szenvedett, árokba csúszott, stb. ne essen kétségbe, ügyeletes munkatársunk várja hívását. A legfontosabb, hogy a mentés megkezdéséhez szükségünk van néhány alapvető információra. Ezért segélykérés előtt tekintse át az alábbi listát, hiszen a telefonban is ezeket a kérdéseket fogjuk feltenni.

Milyen adatokra van szükségünk az autómentéshez?

  • Milyen típusú járművet kell menteni?
  • Mi történt a járművel és milyen állapotban van?
  • Honnan kell a járművet menteni (pontos cím).
  • Van-e az autómentést nehezítő körülmény (árokban van, nehezen hozzáférhető helyen, vagy roncsautó stb.)
  • Hova kell a járművet szállítani?

Ha minden szükséges adatot megkaptunk, akkor árajánlatot adunk az autómentésre. Ha a segélykérő elfogadja az árajánlatot, akkor azonnal indulunk és segítünk. A gyors és eredményes mentéshez a lehető legpontosabban meg kell határozni, hogy milyen típusú a jármű, és mi történt vele. Ha műszaki hiba miatt állt le az autó, érdemes felidézni, hogy történt e valamilyen esemény a hiba megjelenése előtt, (tankolás, olajbetöltés, esetleg szerelés), illetve melyek voltak a leállás tünetei (elment az áram, lefulladt  a motor, stb.) A méretek és a súly miatt szükségünk lesz a jármű pontos típusára is. Ezt leolvasni legkönnyebben a Gépkocsi típustábla matricáról lehet. A gépkocsi típustábla matrica a bal ajtófélfára van felerősítve a zárszerkezet zárócsapja alá. A matrica felső  fele tartalmazza a gyártó nevét, a gyártás hónapját, napját és évét, a megengedett össztömeget (GVWR), a  megengedett tengelyterhelést (GAWR), és a tanúsító nyilatkozatot. A gépkocsi típustábla matrica szintén tartalmazza a 17 karakteres gépkocsi azonosító számot (VIN – szám).  A gépkocsi tanúsító
matricán található egyéb információk gépkocsi azonosító kódokból állnak.

A mentés megkezdéséhez szükségünk van a pontos címre is, amely néha nehezen állapítható meg, főleg ha a műszaki hiba vagy baleset este az autópályán vagy olyan elhagyatott helyen történik, ahol nem található semmilyen útazonosító, illetve jelzőtábla. Ilyenkor érdemes felidézni a legközelebbi helységet amelyre még emlékszünk.

Ha baleset történt, illetve egyéb körülmény amelyik nehezíti a mentést akkor célszerű előre jelezni, hogy megfelelően felkészülhessünk a mentésre technikai eszközökkel is. Az autómentőben mindig viszünk magunkkal csörlőt, hevedereket, vontatókábelt és egyéb olyan felszerelést, amelyik segítségével a legnehezebb helyzetből is iki tudjuk menteni az autósokat.

Azt is érdemes átgondolni, még az autómentő hívása előtt hogy hova szeretnénk elszállítatni a járművet? Ha nincs olyan autószerelő ismerős akihez el lehet szállíttatni a járművet, akkor tudunk partnereink közül autószerelőt is ajánlani. Hogyan érhet el bennünket a legegyszerűbben? Hívjon a fenti telefonszámon, vagy kérjen árajánlatot ide kattintva.

 

Fel a lap elejére