skip to Main Content

A megfelelő vezetéstechnika nagyon fontos a balesetmentes közlekedéshez, tegyen meg mindent, hogy Önnek ne kelljen autómentő! Néhány tipp a technikásabb vezetéshez:

  • Ha egy jeges útszakaszon megcsúszik az autó, azonnal le kell venni a lábunkat a gázpedálról, és ellenkormányzással stabilizáljuk az autót!
  • Vészfékezés esetén a kuplung lenyomása mellett rúgó mozdulattal tapossunk a fékre!
  • Ha nagyobb sebességnél defekt következik be akár egy autópályán, a kuplungot kell lenyomni és a kormányt két kézzel tartsuk, az autó lelassulásáig, és s leállósávba lehúzódni.
  • Egy másodperc nem oda figyelés ötven km/óra sebességnél tizennégy vakon megtett métert jelent, ami idő alatt egy súlyos baleset is kialakulhat, ezért érdemes óvatosan vezetni.
  • Éles kanyarban való sodródásnál, a kormányt megegyező irányba kell tekerni, amerre kisodródott az autó hátulja.
  • Tilos a kormányt rángatni, a rángatás következtében a gumik elveszíthetik a tapadást az úttal. A jármű a kormány rángatása miatt megpördülhet és irányíthatatlanná válik.
  • A kézifék és a lábfék együttes használatával nagyobb fékerőt tudunk elérni.

Az autómentést akkor tudjuk trélerrel végezni, ha a jármű biztonságosan szállítható a saját kerekein, és biztonságosan rögzíthető a tréler platójához, elmozdulás mentesen. A trélerre a saját kerekein kell a járműnek felállnia, vagy alkalmasnak kell lennie arra, hogy a csörlővel a trélerre felhúzzuk. A futómű sérülések illetve a balesetes autók nem mindegyike szállítható trélerrel. Ha problémás a jármű akkor platós autómentőre tudjuk a járművet felhúzni.

Autómentő szolgáltatásunk éjjel-nappal áll a Ön rendelkezésére. 

Megbízható jó munkát végzünk. Számunkra ügyfeleink járműve ugyanolyan fontos, mintha a saját járművünket szállítanánk. Ezért kiemelt védelmet biztosítunk minden járműnek a le és felállás, illetve a tréleren, autómentőn való rögzítés során. Autómentőnk platója és a trélerek olyan felülettel vannak kiképezve, amelyek segítségével könnyen és biztonságosan rögzíthető a jármű önfeszítő hevederekkel. Ha speciális alacsony hasmagasságú autókat szállítunk, vagy csak egy nagyobb értékű autót szállítunk haza akkor a trélert egy speciálisan erre a célra felkészített terepjáróval vontatjuk haza. Az autószállító tréler vontatása általában autómentővel történik, ha több szállítani való járművet kell hazahozni.

Autómentő járműveink minden mentéshez szükséges felszereléssel el van látva, amely a gyors és könnyű autómentéshez járműmentéshez elengedhetetlen. Csörlővel is rendelkezünk, hogy az esetleg árokba csúszott járműveket is sikeresen tudjuk az árokból kihúzni.

Mivel ügyfélszolgálatot üzemeltetünk a nap 24 órájában éjjel és nappal ezért ügyfeleink bármikor hívhatnak bennünket el fognak érni telefonon tehát a segítségkérés bármely napszakban elérhető.

Back To Top